Recepty

SEDM RECEPTŮ OD SVAČINY PO HLAVNÍ JÍDLO


Čočkový nákyp s mletým masem a zeleninovým salátem

Čočku /100g na porci/ namočíme přes noc, slijeme vodu a vaříme v dostatečném množství nové vody. Mleté maso (100g / porci) smícháme s vejci (2ks / 10porcí), kořením - majoránka, sůl, česnek a vymícháme jemnou hmotu. Jako poslední přidáme uvařenou čočku, aby při míchání neztratila svůj tvar. Hotovou směs dáme do pekáče a pečeme při 185°C cca 30 minut. Salát připravíme z čínského zelí, sterilované kukuřice a nudliček sterilované červené řepy. Ochutíme olivovým olejem, solí a balzamikovým octem nebo citronem.


Filé s citronovou marinádou a těstovinové rizoto se zeleninou a čočkou

Kostky filé necháme pozvolna povolit a důkladně osušíme. Ochutíme solí, tymiánem a citronovou šťávou a necháme v chladu marinovat. Tarhoňu uvaříme do poloměkka. Na másle orestujeme zeleninou směs Julienne, přidáme uvařenou těstovinu, salátovou čočku a vše lehce spojíme. Marinované filé vložíme do trouby a pečeme při teplotě 145°C cca 15 minut. Na talíř servírujeme těstovinové rizoto s opečenou rybou, dozdobíme bylinkami a měsíčkem citronu.


Jáhlová kaše

Jáhly propláchneme, důkladně spaříme, zalijeme vodou a necháme 1 hodinu máčet. Vodu s jáhlami osolíme, osladíme a zvolna za občasného promíchávání vaříme. Když začnou jáhly houstnout, přidáme mléko a za stálého míchání vaříme do hustoty kaše. Podáváme sypanou skořicovým cukrem a maštěnou rozpuštěným máslem.


Pomazánka z míchaných vajec s mrkví
Suroviny: vejce, máslo, tvaroh, mrkev, pórek, sůl

Na másle osmažíme jemně nastrouhanou mrkev, zalijeme ji vejci, osolíme a za stálého míchání necháme srazit. Tvaroh prošleháme dohladka a přidáme vlažná vejce. Na pečivu zdobíme jemně krájeným pórkem.


Cizrnová pomazánka s vejci

Uvařenou cizrnu semeleme, osolíme, přimícháme našlehané máslo a uvařená nastrouhaná vejce.


Brokolicová polévka

Na oleji orestujeme kořenovou zeleninu. Uvařenou brokolici rozsekáme, přidáme ke kořenové zelenině, zalijeme vodou. Zahustíme kukuřičnou moukou a smetanou.


Zeleninové placičky se sýrem

Květák očistíme, omyjeme a rozdělíme na menší kusy. Mrkev, celer, kapustu očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Zeleninu vložíme do menšího množství osolené vařící vody a vaříme do poloměkka. Zeleninu vyjmeme, necháme prochladnout, umeleme, přidáme vejce, strouhaný sýr, strouhanku, osolíme a promícháme. Z hmoty tvoříme placičky, obalíme ve strouhance a pečeme v konvektomatu na 160°C kombinovaný provoz.  

.